Praktijkvoorbeeld Onderwijs

Tijdens de OPEN CRKL DAG op 14 maart 2016 in Baarn vertellen een aantal innoverende leiders hoe zij hun passie in de praktijk brengen. Directeur Kwartier Zorg & Welzijn Mathilde Stam heeft in Hoogezand-Sappemeer het initiatief genomen om school’s cool te omarmen. Samen met projectleider Vivianne Rousseau hebben zij school’s cool in Hoogezand tot een succes gemaakt.

School’s cool is speciaal voor leerlingen die naar de brugklas van het voortgezet onderwijs gaan en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hun leraar van de lagere school geeft hen hiervoor op. Als de brugklasser en de ouders dit willen komt een mentor  eens per week bij hen thuis. De mentor, een vrijwilliger,  helpt bij de studieplanning en het aanleren van verschillende leerstijlen, is een luisterend oor en een coach. Onderzoek wijst uit dat dit type mentoraat een positief effect heeft op de schoolprestaties en het behalen van een diploma van het voortgezet onderwijs.

Klik hier voor aanmelden en meer informatie OPEN CRKL DAG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>