Nieuwsbrief #1 juni 2014

 

CRKL nieuwsbrief #01 juli 2014
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Welkom bij CRKL

Welkom als lezer van de eerste nieuwsbrief van CRKL, platform voor innoverend leiderschap.

Met deze maandelijkse nieuwsbrief laten we je zien op welke manier we een inspirerende leer- en ontmoetingsplaats zijn voor innoverende leiders in het publieke domein.

Het avontuur van innoverende mensen

Sta jij ook voor een publieke organisatie die meebeweegt met de nieuwe tijd in de huidige netwerksamenleving? Geloof jij ook in maatschappelijke, organisatorische en technologische ontwikkeling? Maar bovenal, ben jij er ook van overtuigd dat innoverende leiders binnen het publieke domein hiervoor essentieel zijn?

Doe dan met ons mee!

Wij, Rens Meijkamp en Jan Hof, gaan graag samen met publieke professionals een nieuw innoverend avontuur aan, namelijk CRKL. CRKL helpt publieke professionals om te leren innoveren. Dit doen we door leerCRKLs te organiseren. Leren innoveren doe je vooral al werkende weg en reflecterende wijs binnen onze leerCRKLs, samen met anderen die voor soortgelijke uitdagingen staan.

Wil jij meer weten over dit avontuur? Kijk op www.crkl.nl

Blog van een innoverende leider

Cees Hoogendijk, directeur Panoptics

Enerverend innoverend leiderschap

De eerste stap van het vierdaags practicum The Circle Way zit erop. Normaliter de dankbare begeleider van constructieve en verbindende ontwikkeling, mag ik mijn energie nu stoppen in het zelf (be)oefenen van de dialoogpraktijk onder het motto “a leader in every chair”.

Mijn gretigheid om te leren neemt met de – inmiddels 54 – jaren almaar toe. Managementboek.nl verdient niks meer aan mij; ik leer van mijn medemens, hier en nu. Het beste in een context waar mensen vanuit hun hart kunnen spreken.

Society 3.0. Asynchrone wederkerigheid. Toegang tot ervaring geven en krijgen. Cocreatie. Niet ‘copyright’ maar ‘right to copy’; onverkort van toepassing op mijn eigen schrijfsels.

Wat ik leer door luisteren en delen, relateer ik steevast aan het gedachtegoed van reuzen die de managementlectuur doen verbleken. Van de Tao Te Ching “De Meester staat los van iedereen, en is daardoor verbonden met iedereen” tot Ludwig Wittgenstein “Waar is het begin van het begin?” Van Richard Rorty “Wat werkt is waar” tot David Bohm “Als je nadenkt over de manier waarop je nadenkt, verander je de manier waarop je nadenkt.”

Heerlijk! Luttele uren geleden betrad ik de stoelenkring met een voor mij onbekend, divers internationaal gezelschap. Een halve dag verder zijn we ‘soul mates’. “In het begin is de relatie”, zei Martin Buber. De kring is dé setting om de relaties te bouwen waaruit ervaringen gedeeld en vermenigvuldigd worden. Het meemaken van een leer-werk-cirkel is enerverend in zichzelf.

“Ik weet wel hoe het begint maar niet hoe het eindigt.” Een zinsnede waar mijn klant inmiddels op vertrouwt, omdat we elkaars ‘meemakers’ durven zijn. Als je zo met elkaar aftrapt, zou de uitkomst wel eens uitermate innovatief kunnen zijn. Als meemaker van het onvolprezen CRKL-initiatief zie ik een enerverende cirkelsetting die in iedere stoel een innoverende leider creëert!

WIJ: LeerCRKLs in de praktijk

Nieuws uit LeerCRKL-land

In de afgelopen maanden heeft CRKL al een aantal leerCRKLs georganiseerd door het hele land, in Assen, in Den Haag en in Utrecht. Hoe vertellen we nu de waarde ervan voor onze innoverende leiders? Ze zeggen allemaal in verschillende bewoordingen dat het vooral de unieke ervaring is van het intieme professionele contact. (“verrast over de snelle diepgang, “heel waardevol”, “dit is wat ik nodig heb”, “vertrouwen door de verdieping”, “fijne feedback”, “hier maak ik mijn agenda voor vrij”) Met name het contact met andere professionals uit verschillende sectoren en organisaties werd zeer op prijs gesteld.

CRKL gaat op basis van deze ervaringen nieuwe leerCRKLs organiseren vooralsnog in de regio’s Assen, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. We stellen deze leerCRKL samen op basis van een zorgvuldige match van alle innoverende leiders, hun uitdagingen en hun interesses. Op basis van de huidige aanmeldingen gaan de leerCRKLs over “talentmanagement”. “organisatieontwikkeling” en “ontwikkeling sociaal domein” beslist door. Er zijn voor alle leerCRKLs nog plekken vrij. Ben je geïnteresseerd in deze leerCRKLs, wil je weten wat het voor je kan betekenen en wat anderen daarin hebben geleerd, ga dan naar onze website of neem contact met ons op!

ZIJ: Putten uit de inspiratiebron Your Email

Voorbeelden Innoverend Leiderschap

Innoverende leiders delen in de leerCRKLs hun successen en teleurstellingen van vernieuwingen waar zij zich voor inzetten. Dat is vaak proces met vallen en opstaan, onverwachte wendingen en meestal ook leidt dit tot prachtige resultaten.

Wij vinden het van groot belang dat wij niet alleen deze resultaten delen, maar ook de weg er naar toe en de wijze waarop de innoverende leider zichzelf inzet. Op inspirerende wijze tonen wij het proces,  de geleerde lessen en werkende principes van hun vernieuwingsproces. We maken daarbij gebruik van film en verhalen. Binnenkort vind je op onze site de eerste voorbeelden

Nieuwsgierig of wil jij ook jouw vernieuwing op inspirerende wijze delen?

Neem contact met ons op via:

Jan@crkl.nl of rens@crkl.nl

of 0652773643

HET: kennisbron voor innoverende leiderschap

“Intervisiecoaching” van Ger van Doorn en Marijke Lingsma (2012)

Intervisie wordt steeds meer als een instrument gezien en ingezet om met elkaar en van elkaar te leren in organisaties. De beide auteurs hebben met dit boek een standaard werk geschreven over intervisiecoaching. Hoe geef je diepgang aan sessies en hoe hou je voortdurend het contact scherp tussen de professional, zijn of haar professionele uitdaging en de onderliggende persoonlijke vraagstukken? Ze laten zien hoe intervisiecoaching een vak is dat coachende vaardigheden combineert met kennis van veranderprocessen binnen organisaties.

CRKL begeleidt de leerCRKLs vanuit grote kennis en ervaring met intervisiecoaching en het functioneren van publieke organisaties.

Cees Hoogendijk

(innoverend leider van CRKL)

Nieuwsbrief CRKL,

staat voor Creativiteit, Resultaat, Kennis en Leren

Inhoudsopgave

1.JIJ: Blog Cees Hoogendijk

2.WIJ: LeerCRKLs in de praktijk

3.ZIJ: Innoverend Leiderschap

4.HET: Recensie Intervisiecoaching

Colofon

CRKL is het intersectorale platform voor innoverend leiderschap. CRKL.nl bevordert het leren innoveren primair door het organiseren van leerCRKLs. We verbinden innoverende leiders onderling, belichten inspirerende voorbeelden en stimuleren onderlinge kennisuitwisseling. Als publiek platform faciliteren we ook de wetenschappelijke kennisopbouw. Alle opgedane kennis is publiek toegankelijk. Als platform zoeken we de nadrukkelijke samenwerking met bestaande instituties vanuit een onafhankelijke rol. Wij staan open voor verschillende vormen van samenwerking.

Je kunt contact met ons

(Rens Meijkamp en Jan Hof)

Rens@CRKL.nl / 06 15 08 32 30 of Jan@CRKL.nl 06 52 77 36 43

Copyright © *|2014|* *|CRKL|*, All rights reserved.

Our mailing address is:

*|info@crkl.nl|*

unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>