Interview Marleen van Boheemen

Marleen van Boheemen

Marleen van Boheemen

Marleen van Boheemen is leidinggevende van een team van 30 klant-adviseurs bij de Kamer van Koophandel. Ze neemt samen met zes andere mensen uit de publieke sector deel aan de leerCRKL Talentmanagement. Halverwege de leerCRKL hebben we Marleen gevraagd hoe haar ervaringen toe nu toe zijn.

Een van de uitdagingen van Marleen is om samen met haar team vanuit een focus op klantcontact naar een focus op klantrelatie te gaan. Marleen: “Als een ondernemer je belt met vragen over een VOF kun je de vraag sec beantwoorden of je kunt een relatie aangaan door de dialoog te starten.” Daarnaast wil ze graag mensen aanspreken op hun talenten. Dat is voor haar een belangrijke reden geweest om zich aan te sluiten bij de leerCRKL Talentmanagement. “De Kamer van Koophandel moet net als veel andere publieke organisaties krimpen en heeft altijd te maken met extern politieke druk. De uitdaging voor mij is dat mensen mens kunnen blijven. Mijn vraag is dan hoe ontwikkel je in de praktijk het talent dat ikzelf en andere mensen bezitten binnen deze context.” De methode van waarderend onderzoeken (of ook wel genoemd “Appreciative Inquiry”) die we onder bezielende procesbegeleiding van Cees Hoogendijk gebruiken sprak Marleen erg aan. “Ik ben resultaatgericht en acteer snel op de ratio. Tegelijkertijd voel ik dat het belangrijk is om mijn werk op een waarderende manier te doen. Ik had al veel gelezen over AI. Met de leerCRKL wilde ik het gaan ervaren”.

De eerste ervaringen van Marleen zijn erg goed. “Wat mij in de leerCRKL aansprak is dat ik met andere publieke veranderaars voor langere tijd in een groep zou zitten en dat we samen met de groep bepalen hoe de leerCRKL er precies uit zou zien. Dat is voor mij organisch leren en dat is precies waar ik naar op zoek ben. In de eerste sessie lag het tempo van de dialoog laag met als doel ons meer te laten voelen en ervaren. Dat was in het begin wat ongemakkelijk, maar in de derde sessie zie je al resultaat. Als groep groeien we in het leerproces. Ik heb mijn uitdaging in de groep gegooid en kreeg veel adviezen waar ik de volgende dag direct mee aan de slag kon. Tot nu toe heb ik vooral geleerd hoe moeilijk het is goede vragen te stellen. Zoals Cees het zo mooi verwoorde: een goed antwoord brengt je naar gisteren, een goede vraag naar de toekomst met nieuwe kennis en inzichten.”

Marleen kan de opgedane kennis ook goed gebruiken in haar eigen praktijk. “Voor een deel is de methode (AI) de boodschap. Het proces is de leerweg zonder misschien een goed einddoel voor ogen te hebben. Als je zaken oppakt met veel aandacht voor het proces wordt het doel vanzelf bereikt. Hoe je praktisch goede aandacht geeft aan het proces, leer ik in de leerCRKL door bewust te zijn van het stellen van vragen. Ik heb het ook in mijn team toegepast. We hebben een middag gehad waarin we elkaar waarderend gingen ondervragen. Ik heb daarbij ook aangegeven dat mijn droom is mensen aan te spreken op talent, maar dat het voor mij ook een leerproces is. We hebben het geprobeerd en heb erop vertrouwd dat we een goede middag zouden hebben. Dat was het zeker!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>