De ervaring van Mieke Span bij een leerCRKL

Op dinsdag 7 oktober vond de leerCRKL organisatievernieuwing plaats. Een van de deelnemers, Mieke Span Directeur bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, blikt terug.

LeerCRKL organisatievernieuwing had ik in mijn agenda staan. Bij Meet en Discover te Amersfoort, dinsdagavond 7 oktober. Op weg daar naar toe, zonder een scherp beeld te hebben hoe de avond georganiseerd zou worden,  heb ik nagedacht over vragen en dilemma’s die ik zelf heb opgedaan in mijn eigen praktijk. Op de terugweg naar huis dacht ik na over de waarde van deze bijeenkomt. Had ik antwoord op mijn vragen? Delen de deelnemers mijn dilemma’s? Wat heb ik meegekregen, opgepikt?

Als eerste en zoals vaker en nu ook weer, de conclusie; wat is het toch goed om tijd te nemen om collega’s (uit den lande) te ontmoeten. Om in alle rust naar elkaars verhalen en ervaringen te luisteren. En daarvan te leren. Maar wat was er zo bijzonder en specifiek aan deze avond en deze CRKL. Lees op de website wat de bedoeling is van CRKL. Daarover geen uitleg op deze plaats.

Voor mij was het een waardevolle avond, niet omdat ik letterlijk antwoord kreeg op mijn vragen of omdat mijn dilemma’s smolten als sneeuw voor de zon. Wel omdat ik in stilte getriggerd werd en met ideeën huiswaarts ging. Wel omdat ik verrijkt ben met ervaringen van anderen. Wel omdat ik merkte dat juist door de persoonlijke noot de verhalen meer impact hebben en daardoor meer inspireren.

De manier waarop, de werkmethode lijkt me belangrijk voor het te bereiken effect, het voorbeeld dat de organisatoren gaven eveneens. Een prima avond dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>