De ervaring van Marcel Brands in een leerCRKL

Marcel Brands

Marcel Brands

Op dinsdagmiddag 7 oktober vond de tweede leerCRKL “organisatieontwikkeling” plaats. Een van de deelnemers, Marcel Brands, Waarnemend secretaris directeur bij Waterschap De Dommel schreef hierover hetvolgende:

Bij het inchecken kwam de mededeling dat er drie afmeldingen waren voor het tweede gesprek in deze leercirkel voor publieke professionals. Natuurlijk is dat jammer, maar ook zonder hen werd het een mooie bijeenkomst met inspirerende, persoonlijke en leerzame verhalen die ik verder meeneem in mijn gedachten, spreken en handelen. De aanwezigen waren het eens, organisatievernieuwing is mensenwerk: ‘zorg voor een gelukkige medewerker en de resultaten komen vanzelf’. Het is ‘zo klaar als klontje’ dat er veel geluk begraven wordt in het werkzame leven van de overheidsdienaren. Geluk dat terug moet komen, of nog beter, niet meer begraven mag worden door de leiders in de publieke sector. Wat nodig is, is lef om de medewerkers in hun geluk te laten werken met de juiste inspiratie om midden in de maatschappij te staan en te dienen. Om dat te bereiken moeten nog veel leiders eerst zichzelf uitgraven. Misschien dat ze een keer iemand tegenkomen die hun hart raakt, ze inspireert of op de schouder tikt. Maar dat er nog veel leiders te raken zijn en nog veel missiewerk te doen is, dat is wel duidelijk. De afwezigen zullen zeker hun prioriteiten gesteld hebben, ik voelde me bevoorrecht om er bij te zijn.

Wil je ook meedoen bij zulke inspirerende bijeenkomsten (wij noemen ze leerCRKLs!), neem contact met ons op of schrijf je in!

1 comment on “De ervaring van Marcel Brands in een leerCRKL”

  1. Frank Kouwe Reply

    Dat spreekt me aan, Marcel: mensen in hun hart raken. Voor jou dan vooral de leiders opdat ze in staat zijn – denk ik erbij – op hun beurt hun medewerkers in hun harten te raken. Maar ik kan me voorstellen dat je dit ook in algemene zin bedoelt. Het hart is nog een behoorlijk onontgonnen terrein binnen HRM, HRD, L&D, Organisatieontwikkeling. Daar liggen potenties die verder reiken dan we ons nu kunnen voorstellen. Dat is mijn overtuiging. Wel iets voor De Dommel, denk ik zo! Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>